در سن بلوغ پسران، بدن شروع به تولید هورمون تستوسترون می‌کند که یکی از اثرات این هورمون، تغییر در صدای فرد می‌باشد. غیر از این، در این بازه حساس، حنجره فرد بزرگ تر می‌شود. یعنی اندازه این لوله توخالی شکل به بیش از 5 سانتی متر می‌رسد.

 
سرتاسر حنجره هر فردی از دو عضله تشکیل شده است که این دو عضله، تارهای صوتی نام دارند. این تارها حالت پلاستیکی دارند و به هنگامی که به طور عادی نفس می‌کشید، تارهای صوتی شما بر روی دیواره‌های حنجره در حالت استراحت قرار دارند و برای تبادل هوا بین محیط داخل و خارج، به طور کامل باز می‌شوند. به هنگام صحبت کردن، تارهای صوتی فرد کشیده می‌شوند و در نهایت به سمت هم بسته خواهند شد. برای خروج هوا نیز ریه‌ها به سمت تارهای صوتی بیرون کشیده می‌شوند و با لرزش آن‌ها، صدا تولید خواهد شد. برای همین، وقتی که ریتم صدای شما آرام است، تارهای صوتی حنجره شما در حال استراحت هستند و شل می‌باشند. وقتی هم که صدای‌تان را بالا تر می‌برید، در واقع تارهای صوتی خود را سفت تر می‌کنید. (پیش از گفتن این نتیجه، خودتان زودتر از هر کس دیگری متوجه این موضوع هستید)
 
حال، در نظر بگیرید که پسران در سن بلوغ، تارهای صوتی بلند تر و ضخیم تری دارند. این روند به طور همزمان با رشد استخوان‌های ناحیه گردن آن‌ها رخ می‌دهد. با توجه به این موضوع، صدای پسران در سن بلوغ، دارای پژواک بیشتری است. چرا که حفره‌های درون سینوس‌ها، بینی و پشت گلو اندازه بزرگ تری نسبت به قبل دارند و لذا، فضای بزرگ تری برای تولید صدا وجود خواهد داشت.
 
درک این موضوع اصلا کار سختی نیست. سیم ضخیمی را در نظر داشته باشید که با ارتعاش خود، صدای بم تری را نسبت به سیم نازک ایجاد می‌کند. با این مثال به خوبی متوجه این موضوع هستید به هنگامی که رشد حنجره شما نسبتا کوچک است، تارهای صوتی نازک تری هم دارید و صدای‌تان نیز بچه گانه تر است.
 
ولی با رشد عرضی و طولی استخوان‌ها، غضروف‌ها و تارهای صوتی‌تان، صدای شما تبدیل به صدای بزرگسالان خواهد شد. برای همین است که در سن بلوغ فکر می‌کنید ناحیه گلوی شما متورم تر و بزرگ تر شده است. البته این رشد حنجره در پسران و دختران به طور کامل متفاوت است. هنگامی که حنجره پسران بزرگ می‌شود، قسمتی از آن به داخل گردن و قسمت دیگر به یک زاویه دیگر کج خواهد شد. به همان بخشی از حنجره که در جلوی گردن قرار دارد، خرخره می‌گویند. گفتنی است که خرخره تنها در پسران دیده می‌شود و این ناحیه در دختران در سن بلوغ اصلا دیده نمی‌شود. برای همین است که خوانندگی در سن بلوغ برای دختران و پسران متفاوت است.