ریتم‌ها

اما دانستن محل قرار گیری نت‌ها برای نواختن یک قطعه کافی نیست و در کنار آن، باید علامت‌های ریتمیک را نیز به خوبی بلد باشید. این علامت‌ها به شما می گویند که هر نت به چه مدتی نواخته شود.
 
قبل از پرداختن به ریتم‌ها، این نکته را به خاطر داشته باشید که توضیح ریتم‌های مختلفی که در ادامه در اختیار شما قرار می دهیم مربوط به کسر میزان های ۴/۴ می‌باشد.
 
به طور کلی ریتم‌ها از نت گرد آغاز می‌شوند. نت گرد یک میزان با کسر میزان ۴/۴ را پر می‌کند. در ادامه، نت ها سفید، سیاه، چنگ و دولا چنگ را داریم. دانستن این ریتم‌ها به شما کمک می‌کند تا بتوانید نت‌هایی که در یک قطعه مشاهده می‌کنید را در فواصل مناسب و با زمان بندی مناسب بنوازید.
 
از دیگر نکاتی که در مورد ریتم‌های موسیقی وجود دارد، می‌توانیم به ریتم‌های نقطه دار و یا تریوله‌ها بپردازیم. تمام این علامت‌ها برای نواختن قطعات به دقیق‌ترین شکل ممکن نیاز هستند.
 
کسر میزان‌ها و ریتم‌ها
اما کمی بیشتر در مورد کسر میزان‌ها صحبت کنیم، زیرا قبل از این که بتوانید ریتم‌ها را به درستی اجرا کنید، باید به کسر میزان هر میزان دقت کنید. برای مثال، کسر میزان ۴/۴ را در نظر بگیرید. همانطور که می‌دانیم در موسیقی ۱ نت گرد، یک میزان ۴/۴ را پر می کند. همچنین می‌دانیم که ۱ نت گرد برابر است با دو نت سفید، چهار نت سیاه، هشت نت چنگ و شانزده نت دولا چنگ.
 
 بنابراین می‌توانیم با چهار نت سیاه نیز، یک میزان ۴/۴ را پر کنیم. نحوه نوشتن و خواندن کسر میزان‌ها به گونه‌ای است که عددی که در صورت کسر وجود دارد، نشان دهنده تعداد و عددی که در مخرج است، نشان دهنده ریتم می‌باشد. برای مثال، ۴/۴ به این معناست که این میزان، فضای نواختن چهار نت سیاه را دارد.
 
مثال دیگری بزنیم. کسر میزان ۶/۸ را در نظر بگیرید. همان‌طور که گفتیم، عدد صورت تعداد نت است. بنابراین شش عدد نت را می‌توانیم در این میزان بنوازیم. اما شش نت با چه ریتمی؟ در مخرج عدد ۸ را داریم که نشان دهنده نت چنگ است. بنابراین در کسر میزان های ۶/۸ می‌توانیم شش نت چنگ بنوازیم.